Doi tineri din Iași au trăit coșmarul vieții lor. După nuntă, aceștia i-au cerut albumul foto de la eveniment fotografului lor, însă pozele au întârziat să apară. Din cauza neplăcerilor, fotograful cu pricina a fost dat în judecată de mireasa nemulțumită.
Știm cu toții că nunta este un eveniment extrem de important, care trebuie să fie tratat cu seriozitate de toți cei care participă.
O mireasă din Iași a avut parte de un șoc după ce fotograful de la nunta ei nu i-a înmânat niciodată albumul cu pozele de la fericitul eveniment din viața sa, așa că l-a dat în judecată. Pe de altă parte, bărbatul susține că mireasa nu i-a achitat nimic din valoarea pachetului pentru nuntă, însă instanța a decis că femeia este cea care are dreptate în această poveste.
Procesul intentat de Alina Lenuța Bălășanu fotografului Iulian Moraru, în cadrul căruia îi cere acestuia daune morale pentru neplăcerile generate, scrie bzi.ro.
„Între părți a fost încheiat un contract privind efectuarea și predarea procesată a unui material foto-video cu ocazia nunții mele. S-a achitat un avans de 500 de lei la semnare și restul convenit – în dimineața ulterioară petrecerii. Pârâtul a venit la petrecere, a făcut fotografii și filmare. Deși am efectuat numeroase demersuri pentru a primi materialele foto-video, pârâtul a invocat diverse motive de amânare și, în cele din urmă, nu a mai răspuns solicitărilor”, a menționat femeia din comuna Gropnița în fața judecătorilor ieșeni.
Magistrații au considerat, în urma declarațiilor și probelor aduse de mireasa nemulțumită, că femeia are dreptate.
„În cauza de față, instanța constată că reclamanta a probat prin înscrisurile depuse, înregistrarea video și martorul audiat întrunirea tuturor condițiilor enumerate. În esență, aceasta a achitat integral prețul serviciilor asumate de pârât, însă acesta din urmă nu a executat obligația principală de predare a materialului realizat cu ocazia nunții, pe suportul și în cantitățile specificate. Din coroborarea conversațiilor prin mesaje text, necontestate, cu declarația martorei M.T., reiese că pârâtul a încasat integral suma de 2.450 de lei convenită, restul de preț fiind, conform cutumei, plătit la finalul evenimentului.
„În schimb, pârâtul nu a dovedit executarea obligației de predare a materialului foto-video și nu a invocat vreo cauză de exonerare de răspundere, prezumția neexecutării culpabile nefiind răsturnată. Aceste conversații confirmă punerea în întârziere a debitorului în modul agreat prin art. 13 din contract, iar gravitatea neexecutării este evidentă, în condițiile în care scopul principal al contractării, din perspectiva reclamantei, a fost de a obține filmările și fotografiile relevante ale evenimentului important din viața sa: nunta”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.